Wat is dat met Corona? (deel I) - Blog - Leukermet2

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wat is dat met Corona? (deel I)

Gepubliceerd door in blog ·
Wat is dat nu met die Corona-virus?

De media is vol van berichten over de corona-virus. De Amerikaanse virus-expert Richard Hatchett zei onlangs: “De coronavirus is de meest angstaanjagende virus die ik ooit heb gekend in mijn carrière. Het is dodelijker dat de griep. Sinds 1918, toen de Spaanse griep uitbrak,  hebben we nog nooit zo’n dodelijke virus gekend die zó besmettelijk en dodelijk is. Er zijn wel virussen geweest zoals ebola of nipa, maar die waren niet zo besmettelijk. Ebola is dodelijker, maar niet zo besmettelijk. We moeten nadenken over onze verantwoordelijkheid. Dit virus kan ons nog jaren teisteren. Oorlog is een passende vergelijking. We moeten zo snel mogelijk een vaccin ontwikkelen.

Over de laatste drie zinnen wil ik even mijn mening uitdrukken. “Oorlog is een passende vergelijking” en “we moeten zo snel mogelijk een vaccin ontwikkelen” en “we moeten nadenken over onze verantwoordelijkheid.”

Wat is onze verantwoordelijkheid? Wat betekent verantwoordelijkheid? Verantwoordelijkheid draagt in zich het woord ‘antwoord’. Verantwoordelijkheid is een antwoord geven. Waar of aan wie moeten we een antwoord geven?
 
Laten we even het ontstaan van een virus bekijken. In elk geval hebben we niet te doen met microben en zullen antibiotica in geen geval helpen. Een virus is een klein deeltje dat bestaat uit erfelijk materiaal. Een virus wordt pas actief wanneer deze een cel bereikt. Zo’n cel wordt de ‘gastheercel’ genoemd. Deze levende cel maakt de virus actief en de virale eiwitsynthese kan beginnen. Er worden nieuwe kopieën gevormd van deze virus en nieuwe gastheercellen worden geïnfecteerd. Dit maakt het verschil tussen een microbe en een virus. Een virus is niet levend. Een microbe is een levend organisme en bijgevolg kan ze met medicatie worden overwonnen. Een virus maakt gebruik van levende cellen, die dan gastheercellen worden genoemd. Virussen hebben geen eigen stofwisseling en kunnen zich niet voortplanten. Daarom gebruiken ze gastheercellen. Virussen veroorzaken verkoudheden, griep, mazelen, rode hond, bronchitis, virale hepatitis, aids …

Kenmerkend is dat virussen afkomstig zijn van dieren. En hier zit onze verantwoordelijkheid. In esoterische geschriften  wordt gezegd dat zolang de mensheid geen respect heeft voor de dierenwereld, zal de dierenwereld geen respect hebben voor de mensheid.

Waar zit dan onze verantwoordelijkheid? Vaccins maken? Ja, tijdelijk kunnen ze helpen, maar de ware oorzaak wordt hiermee niet aangepakt. De ware oorzaak is dat wij, d.i. de mensheid, meer respect dient te hebben voor dier en natuur.
 
Hebben we respect? Ik denk dat we geen getuigenis kunnen geven over respect voor plant, dier en natuur. We kappen bomen en zo beperken we het territorium van dieren. Op die manier komen we in contact met de dieren die meer en meer gebruik moeten maken van geciviliseerde omgevingen. Door ontbossing komen vleermuizen veel dichter bij de mens dan vroeger en zo wordt in Afrika de ebola-virus overgedragen. De SARS-virus is ontstaan door handel in de dieren, waarbij gevangen civetkatten door vleermuizen werden besmet op een dierenmarkt. De jacht op chimpansees in Kameroen heeft verregaande gevolgen gehad. Zo werd het Hiv-virus overgedragen. Recente virussen werden overgedragen door vleermuizen via gedomesticeerde dieren. De Hendra- en Nipa-virussen werden over de mensheid verspreid door paarden en varkens.  In 2012 werden kamelen besmet door met het MERS-virus. Kamelen werden door vleermuizen besmet. Mensen liepen de Hendra en de MERS-virus op bij contact met paarden en kamelen met loopneuzen.

Als we nog verder gaan in de tijd, dan stellen de wetenschappers vast dat al onze ziekteverwekkers overgedragen worden door vee en dieren. Zou de esoterische uitspraak juist zijn en moeten we stellen dat zolang de mensheid geen respect heeft voor de dierenwereld, de dierenwereld de mensheid ook niet zal respecteren?

Daar ligt onze verantwoordelijkheid: onze ontbossing en het beperken van dierlijk territorium, handel in dieren, het vernietigen van dieren uit winstbejag … dient onmiddellijk op te houden.

Het zijn niet de vaccins die het zullen oplossen. Ze kunnen alleen tijdelijk de mensheid beschermen, maar steeds zullen nieuwe virussen de kop opsteken.

Ik besef wel dat het geen zin heeft om dit te schrijven. Immers, de mensheid zal in ieder geval niet vlug van hun zelfzuchtige gewoonte (materialistisch winstbejag) afstand doen. Maar toch schrijf ik het.

Wat kunnen we persoonlijk doen? Een respectvol antwoord geven op dier, plant en natuur. Dit is de enige manier om de oorlog tussen mens en natuur te doen beëindigen. Een vaccin ontwikkelen is een tijdelijke oplossing, maar getuigt niet van een daadwerkelijke handeling naar de oorzaak toe. Het is voor de farmacie in elk geval weer een winstgevende zaak.Geen commentaren


www.leukermet2.be
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu